Notre échange linguistique avec Zwevegem (en 2013)

Taaluitwisseling met Zwevegem :

Vorige woensdag hebben we onze pennenvrienden ontmoet in Moeskroen. Het was een toffe voormiddag.

We hebben elke activiteit met onze correspondent gedaan. Eerst hebben we een bezoek aan de stad Moeskroen gedaan. Het bezoek was een beetje saai voor ons omdat we al veel wisten maar interessant voor onze correspondenten. Ik heb wel veel met mijn correspondent gesproken. Ze heeft de moeite gedaan om Frans te spreken. De fotorally was leuk, maar jammer genoeg heeft niet iedereen intensief meegedaan. We hebben ook veel gestapt. Het bezoek van het stadion was heel leuk. We hebben handtekeningen gekregen van de voetballers. We hebben ook hun sportzaal bezocht. We hebben heel mooie foto’s getrokken. ‘s Middags hebben we een sandwich gegeten en de taarten waren ook heel lekker.

Elinam, klas 1 B (eerste immersie)


Ik heb mijn pennenvriend eindelijk ontmoet ! Ik heb al met hem gepraat en hij is vriendelijk…

We hebben een fotorally gemaakt, dat was heel leuk en de sterkste groep heeft een prijs gewonnen !

We hebben ook het stadion van de R.M.P. bezocht. De echte spelers van de R.M.P. hebben ons hun handtekeningen gegeven.

Het stadion is prachtig : er is een gevangenis, een kapel, een sportzaal, een zwembad, en veel andere dingen.

Het bezoek aan Moeskroen was een beetje saai, maar wel interessant.

Daarna hebben we allemaal samen met de correspondenten broodjes gegeten en ook onze taarten ! Het was lekker !! Ik verlang om hen in Zwevegem weer te ontmoeten !

Louis, klas 1B (eerste immersie)


De taaluitwisseling met onze pennenvriend was tof ! We waren de hele voormiddag met hen. Ik heb Frans en Nederlands gesproken. We hebben in de stad Moeskroen gewandeld en een gids heeft ons veel over de stad verteld. Het bezoek van het voetbalstadion van Moeskroen was super leuk ! We hebben handtekeningen van alle spelers en ook van de 4 trainers gekregen. Ik heb een foto met één van de spelers (Mezine) en met mijn vriend getrokken. Daarna zijn we terug naar school geweest en we hebben een broodje gegeten. Voor het dessert moesten we taarten maken en we hebben ze daarna gegeten. Mmmmiaammm…

Clément C., klas 1B  (eerste immersie) 

 

Institut du Sacré-Coeur Mouscron
Numéro de Fase : 01342
Numéro d'implantation : 02673